Att göra

Dream house Thailand

Hyr ditt drömhus i Chak Pong och Mae Phim.

Att göra


Utflykter

Det är lätt att göra utflykter från Chark Pong och Mae Prim. Med moped, saleng eller taxi kommer du snabbt in till Ban Phe och kan ta färjan ut till den vackra ön Koh Samet. Under högsäsong åker många  thailändare ut till ön, liksom förstås många turister. På lågsäsong kan du hitta stränder på ön där du  är i princip ensam. De flesta hotell har öppet året runt, om du vill tillbringa några dagar på ön. 


Åker du österut kan vi tipsa om att besöka   grannprovinsen Chanthaburis nationalpark där du kan gå i knädjupt vatten bland fiskar, och svalka dig vid parkens vattenfall. På samma resa rekommenderar vi ett besök i provinens delfinarium. Här får du se delfinshow, och det finns möjlighet att simma med delfiner under en hel timme. 
Andra möjliga utflykter, för till exempel shopping, är till Rayong, som är huvudort i Rayongprovinsen, och turistorten Pattaya


Taxi för utflykterna bokar du via  Chook.

Telefon: +66  98 28 75 378

E-post:  sametrayong@gmail.com


Endast  2 kilometer norr om husen i Chak Pong finns en buddhistiskt tempel. Här bor vanligtvis 12-15 munkar och ett mindre antal nunnor. Ovanför templet har apor ett eget "tempel". Tar du med dig bananer eller annan frukt kan du mata dem direkt ur handen.
Hyra moped och saleng

Det är billigt att hyra moped i Thailand. Om ni är flera kan ni hyra en moped med sidovagn,

en så kallad saleng. Man kan få plats upp till sex personer i en saleng. 


Vi kan tipsa om att hyra mopeder och salonger från en svensk kille som heter Micke Johansson.

Han har uthyrning i Chak Pong och kan leverera fordonen till husen.

Mobil: +66 852 850 388

E-post: mickeipattaya@gmail.com

VIKTIGT!!

Om du skall hyra moppe eller annat färdmedel är det  viktigt att du har med dig ett internationellt körkort om det skulle  uppstå en olycka i någon form. Du hittar information om detta på Motormännens hemsida: https://www.motormannen.se/resa-med-bil/internationellt-koerkort/

Gym och thaiboxning

För dig som vill träna under vistelsen i Thailand finns det alla möjligheter. Löpning på stranden är en härlig upplevelse, eller om du vill besöka gym eller testa thaiboxning. Micke Johansson startade 2014 ett gym - Power House - som ligger cirka 2 kilometer från våra hus i Chak Pong (bilder nedan). Kontakta gärna Micke för vägbeskrivning eller för att boka tid.

På samma avstånd från husen i Chark Pong hittar du 7 Muay Thai Gym & Beach Resort, där du kan träna thaiboxning. Även nybörjare är välkomna!   


De tips vi har skrivit här är bara några få exempel på vad du kan hitta på i Chak Pong och Mae Phim - och där omkring.  Googla på dessa orter, eller på ordet Rayong, så får du fler uppslag.


Skicka  ett e-mail till Janne Lundgren om du har några frågor.

Mail: janne@jannelundgren.com

Copyright © All Rights Reserved